Tips voor het zelf ontstoppen van een douche

Een verstopte douche kan erg vervelend zijn. Het water loopt niet meer weg en je staat tot je enkels in het water. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om je douche te ontstoppen.

Gebruik een ontstopper

Een ontstopper is een simpel, maar effectief hulpmiddel om een verstopte douche te ontstoppen. Plaats de ontstopper over de afvoer en duw en trek de ontstopper een aantal keer krachtig op en neer. Hierdoor wordt er lucht en water in de afvoer gepompt, wat kan helpen om de verstopping los te krijgen.

Maak de afvoer schoon

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopte douche is ophoping van haren en zeepresten in de afvoer. Door de afvoer regelmatig schoon te maken met een borstel of een stuk ijzerdraad kun je dit voorkomen. Verwijder zichtbare haren en vuil en spoel daarna de afvoer door met warm water.

Gebruik een mengsel van baking soda en azijn

Een mengsel van baking soda en azijn kan helpen om een verstopte douche te ontstoppen. Giet een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat het mengsel 15 tot 20 minuten inwerken en spoel daarna de afvoer door met warm water.

Voorkom verstoppingen

Het voorkomen van verstoppingen is altijd beter dan het oplossen ervan. Gebruik een afvoerzeefje om haren en zeepresten op te vangen en gooi deze regelmatig weg. Spoel daarnaast regelmatig heet water door de afvoer om eventuele ophopingen te voorkomen.

Als bovenstaande tips niet werken en je douche nog steeds verstopt is, neem dan contact op met ons ontstoppingsbedrijf. Wij helpen je graag om je douche weer te ontstoppen en zorgen voor een vakkundige oplossing van het probleem.

Meer informatie over onze douche ontstoppingservice