Een verstopte wc kan voor veel ongemak zorgen en het is belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen, maar in andere gevallen kun je het zelf proberen op te lossen. Hieronder vind je een aantal tips voor het ontstoppen van je wc.

  1. Gebruik een ontstopper Een ontstopper is het meest voor de hand liggende gereedschap om een wc te ontstoppen. Zorg ervoor dat de ontstopper de hele afvoer bedekt en duw dan krachtig op en neer. Herhaal dit een paar keer totdat het water begint weg te lopen.
  2. Gebruik een trekveer Als de ontstopper niet werkt, kan een trekveer de oplossing zijn. Steek de trekveer in de afvoer en draai deze rond terwijl je de trekveer in de afvoer duwt. Trek de trekveer er dan voorzichtig uit en herhaal dit proces totdat de verstopping is opgelost.
  3. Gebruik een huishoudmiddel Er zijn verschillende huishoudmiddelen die je kunt gebruiken om een verstopte wc te ontstoppen. Giet bijvoorbeeld een kopje baking soda in de wc en daarna een kopje azijn. Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten inwerken en spoel daarna door met heet water.
  4. Gebruik een hogedrukreiniger Als de verstopping hardnekkiger is, kun je een hogedrukreiniger gebruiken. Deze kun je huren bij een bouwmarkt of gereedschapswinkel. Volg de instructies op de verpakking en spuit het water met hoge druk door de afvoer om de verstopping te verwijderen.

Als geen van bovenstaande tips werken, is het verstandig om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom geven we hieronder nog een aantal tips om rioolverstoppingen te voorkomen:

  • Giet geen vet of olie in de gootsteen of wc
  • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen
  • Spoel geen hygiĆ«neproducten door de wc
  • Spoel geen etensresten door de gootsteen
  • Spoel geen grote hoeveelheden wc-papier door de wc

Als je toch last hebt van een verstopping, aarzel dan niet om contact op te nemen met ORS Ontstoppingsbedrijf. Wij helpen je graag bij het oplossen van het probleem.

Klik hier

voor meer informatie over onze wc-ontstoppingsdienst.

Met vriendelijke groet, ORS Ontstoppingsbedrijf