Zelf je gootsteen ontstoppen: tips en tricks

Een verstopte gootsteen is een veelvoorkomend probleem in huis. Gelukkig kun je vaak zelf de verstopping verhelpen zonder de hulp van een professional. Hier zijn enkele tips en tricks om je gootsteen te ontstoppen.

1. Verwijder de afvoerzeefjes

Als je gootsteen verstopt is, is de eerste stap om de afvoerzeefjes te verwijderen en deze schoon te maken. Veel verstoppingen worden veroorzaakt door voedselresten en vet die zich ophopen in de afvoerzeefjes. Door deze regelmatig schoon te maken, voorkom je dat er verstoppingen ontstaan.

2. Gebruik een ontstopper

Een ontstopper kan ook helpen om een verstopte gootsteen te verhelpen. Plaats de ontstopper over de afvoer en duw deze een paar keer op en neer. Dit zal helpen om de verstopping los te maken. Als dit niet werkt, kun je proberen om heet water door de afvoer te laten lopen om de verstopping te verwijderen.

3. Gebruik een ontstoppingsmiddel

Als de ontstopper niet werkt, kun je een ontstoppingsmiddel gebruiken. Volg de instructies op de verpakking en wees voorzichtig bij het gebruik van ontstoppingsmiddelen, omdat sommige van deze producten schadelijk kunnen zijn voor de afvoerleidingen en het milieu.

4. Reinig de sifon

Als de verstopping zich bevindt in de sifon onder de gootsteen, kun je deze schoonmaken door deze los te schroeven en schoon te maken. Zorg ervoor dat je een emmer of bakje onder de sifon plaatst om water op te vangen dat uit de leidingen kan lekken.

5. Schakel professionele hulp in

Als geen van deze methoden werkt, of als je niet zeker weet hoe je de verstopping moet verhelpen, schakel dan professionele hulp in. Ontstoppingsbedrijf Lelystad is gespecialiseerd in gootsteenontstoppingen en kan snel en vakkundig de verstopping verhelpen.

Als je meer informatie wilt over onze diensten of als je hulp nodig hebt bij het ontstoppen van je gootsteen, neem dan contact met ons op via 036-2060267 of bezoek onze servicepagina voor meer informatie.