Voorkom rioolverstopping met deze tips en tricks

Niemand wil een verstopt riool. Het kan leiden tot stankoverlast, wateroverlast en andere ongemakken. Maar wist u dat veel rioolverstoppingen voorkomen kunnen worden met een paar eenvoudige tips en tricks? In deze blogpost geven we u enkele handige tips om uw riool in topconditie te houden en rioolverstoppingen te voorkomen.

  1. Giet geen vet of olie in de afvoer Het gieten van vet of olie in de afvoer is een van de meest voorkomende oorzaken van rioolverstoppingen. Vet en olie stollen bij afkoeling en hechten zich aan de binnenkant van de afvoerpijpen, waardoor de doorstroom van water wordt belemmerd. Giet overtollig vet of olie daarom in een lege pot en gooi het weg in de prullenbak.

  2. Spoel geen afval door het toilet Spoel geen afval door het toilet, zelfs geen vochtige doekjes die als “afspoelbaar” worden verkocht. Deze doekjes lossen niet op in water en blijven vastzitten in de afvoer, wat kan leiden tot verstoppingen.

  3. Gebruik een zeefje in de gootsteen Een zeefje in de gootsteen voorkomt dat grote stukken voedsel, haar en andere afvalstoffen in de afvoer terechtkomen. Door het regelmatig schoonmaken van het zeefje wordt voorkomen dat de afvoer verstopt raakt.

  4. Spoel de afvoer regelmatig door met heet water Het doorspoelen van de afvoer met heet water kan helpen om de binnenkant van de afvoerpijpen schoon te maken en eventueel vastzittend vuil los te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de afvoer een paar minuten door te spoelen met kokend water.

  5. Laat het riool regelmatig inspecteren Laat het riool regelmatig inspecteren door een professioneel ontstoppingsbedrijf. Op deze manier kunnen eventuele problemen op tijd worden opgemerkt en verholpen voordat ze leiden tot een verstopping.

Conclusie: Het voorkomen van rioolverstoppingen is niet moeilijk als u zich bewust bent van de meest voorkomende oorzaken. Door deze tips en tricks te volgen, kunt u uw riool in topconditie houden en de kans op een verstopping verkleinen.

Links: